В Укаїну йдуть потужні морози / фото УНІАН, Сергій Чузавков

До кінця поточного тижня Україну накриє суттєве похолодання. Подекуди температура опускатиметься до тріскучих -10...-19 градусів. Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

За прогнозами синоптиків, у середу, 22 лютого, у західних областях очікується мокрий сніг та дощ; на решті території невеликий сніг з припиненням вдень. Вітер поступово слабшатиме. Водночас по всій країні, крім південної частини, Прикарпаття та Закарпаття, очікується зниження температури вночі та вдень до -3°...+2°, на північному сході країни -4°...-11°.

В четвер, 23 лютого, в Україні буде без істотних опадів. Очікується подальше зниження температури на 3-7 градусів, попередили в Укргідрометцентрі.

Відео дня

У п'ятницю, 24 лютого, в західних, північних та місцями центральних областях пройде  помірний дощ і сніг.

"Температура  у східних, північно-східних областях вночі -10°...-16°, місцями до -19°, вдень від -4° до +2°", - зазначили синоптики.

За їх даними, перед вихідними у західних областях та на крайньому півдні вночі очікується близько 0°, вдень +6°...+12°; на решті території вночі -3°...-9°, вдень +1°...+7°.

В Україні оголосили штормове попередження

На сьогодні, 21 лютого, по всій Україні оголосили штормове попередження. ЗА даними Укргідрометцентру, очікується сильний вітер.

Зокрема, у більшості областей швидкість поривів сягатиме 17-22 м/с, а у західних областях місцями очікуються пориви вітру до 25 м/с.

Вас також можуть зацікавити новини: