Погода у жовтні / Фото ua.depositphotos.com

Погода у жовтні цього року очікується у межах норми.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

"Середня місячна температура передбачається 5-11° тепла, що близько до норми", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також, за даними синоптиків, місячна кількість опадів у жовтні очікується 26-58 мм, в Карпатах місцями 68-88 мм, що також в межах норми.

Погода у жовтні: прогнози синоптиків

За даними світового погодного порталу wisemeteo, цього року погода в жовтні у Києві буде прохолодною, але досить сонячною. Загалом у порівнянні з осінню 2021 року осінь цього року буде сухішою.

У жовтні ж температурний фон в Києві буде низьким. За даними порталу, на початку місяця очікується тепла суха погода. В деякі дні стовпчик термометра підійматиметься до 19°. Проте - це прохолодніше, ніж у жовтні 2021 року.

За прогнозом народного синоптика Володимира Деркача, погожі дні на початку жовтня в Україні трохи зіпсують невеликі опади. Далі потеплішає і прийде довгоочікуване бабине літо, яке торкнеться і початок другої декади. Приблизно після свята Покрови (14 жовтня) потроху холоднішатиме, зросте можливість слабких опадів. Ночі стануть холодними, але температура не опускатиметься нижче 0 градусів. Остання десятиденка жовтня значного тепла не передбачає, але очікуються 2-3 тепліших дня.

Вас також можуть зацікавити новини: