Прогноз погди на зиму в Україні / фото pixabay

Початок осені буде досить теплим, але місцями йтимуть дощі. У жовтні очікується підвищення температури - прийде бабине літо. У листопаді в Україні очікується репетиція зими - прийдуть перші морози та сніг.

Такий прогноз на осінь озвучив народний синоптик Володимир Деркач, передає "Телеграф".

Погода у вересні

У вересні в Україні очікується часта зміна погоди. За словами народного синоптика, перша декада місяця принесе вітри та помірні опади, кілька прохолодних днів варто чекати на початку місяця. Тепла й суха погода продовжиться майже до середини вересня. Після 20 вересня очікуються дощі та зниження температури.

Відео дня

Погода у жовтні

Погожі дні на початку місяця трохи зіпсують невеликі опади, а далі потепліє і прийде довгоочікуване бабине літо, яке зачепить і початок другої декади. Приблизно після свята Покрови (14 жовтня), зазначає Деркач, потрохи холоднішатиме, виросте можливість слабких опадів. Ночі стануть холодними, але температура не опускатиметься нижче 0 градусів. Остання десятиденка жовтня значного тепла не передбачає, але очікуються 2-3 тепліші дні.

Погода у листопаді

За даними народного синоптика, останній місяць осені покаже плавний перехід від ранньої і зрілої осені в пізню. Ще на початку листопада погода буде досить комфортною, однако приблизно з середини цього періоду прийде похолодання, задощить та навіть можливий мокрий сніг. Деркач зазначив, що погода ніби проведе репетицію переходу у зиму. У середині місяця буде сухо,  очікується кілька теплих днів. Остання десятиденка знову принесе зниження температури. Народний синоптик зауважив, що можливі перші морози. Після цього опади посиляться, здебільшого у вигляді снігу чи мокрого снігу. Тож, за словами народного синоптика, на українців очікує досить зимове закінчення осені.

Нагадаємо, погода у вересні 2022 року буде теплішою за норму, а опадів очікується трохи менше, ніж зазвичай.

Вас також можуть зацікавити новини: