Погода у грудні / фото nomaaaaad, Pixabay

Зазвичай грудень - найтепліший місяць зими. Цього року він не стане винятком. Погода у грудні в Україні буде з невеликими морозами та з великою кількістю дощів та мокрого снігу. Такий прогноз у коментарі ТСН.ua дав народний синоптик Станіслав Щедрін.

За його даними, перша декада грудня буде з невеликими морозами в межах від -2° до -14° ночами та -5...+2° вдень. 

"У виняткові дні прийде невеликий та помірний сніг, на півдні з дощем, а от вже друга та перша половина третьої декади грудня повинна бути відносно сильно теплою - майже по всій країні температура коливатиметься в межах від -1° до +6° вночі та до +4...+8° вдень", - говорить синоптик.

Відео дня

Також, за словами народного синоптика, у грудні в Україні очікується багато опадів у вигляді дощу та мокрого снігу.

"Ближче до Нового року температура дещо може впасти, однак несильно - десь до +2...-4° ночами і до +3...-3° вдень, можливий мокрий сніг", - додав Щедрін.

Прогноз погоди на грудень

За даними Погода УНІАН, на початку зими в Україні очікується похолодання. Ночами в більшості областей будуть морози. Найхолодніше буде на півночі України, де температура падатиме до -12 градусів.

В Укргідрометцентрі прогнозують, що середньомісячна температура та кількість опадів у грудні буде в межах кліматичної норми. Лише у західних, Житомирській, Київській та Вінницькій областях буде 1-1,5 градуси тепліше за норму.

Вас також можуть зацікавити новини: