Кінець лютого в Україні буде теплим / фото УНІАН

До кінця зими в Україні залишилося лише кілька днів, проте вони будуть по-весняному теплими. Лише в нічний час очікуються невеликі морози, а вдень температура у низці областей підніматиметься до +10°...+16°. Про це в коментарі NV розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За словами синоптика, найближчим часом буде більше сонця і менше хмарність. Наталія Птуха пояснила, що найближчого тижня наша країна перебуватиме під впливом поля високого тиску. Це забезпечить погоду без опадів практично по всій країні. Очікується, що вихідні та початок наступного тижня також будуть без опадів.

"Температурні показники коливатимуться - ночі будуть дещо прохолодніше, тому що немає "ковдри" з хмар, тому швидше охолоджується приземний шар повітря. Але в денні години сонечко забезпечить прогрів повітря до комфортних "плюсових" температур", - каже Наталія Птуха.

Відео дня

Так, за її даними, найтепліше буде в західних регіонах: там температура вночі +1...+6, а вдень повітря прогріється до +10...+16. Більшість решти території вночі очікує від +2 до -4, а вдень +5... +11. У Криму і в Одеській області - до +14.

Схід України ближче до центру антициклону, тому аж до 1 березня там буде прохолодніше, а контрасти між нічними і денними температурами будуть яскравішими: вночі -2...-7, а вдень +2...+7 градусів.

Київ і Київська область також будуть на цьому тижні без опадів і з проясненнями. Вдень 27 лютого очікується +7...+9. 28-29 лютого вночі може бути 0...-2, а вдень повітря прогріється до +6 ... +10.

Чи варто чекати українцям дощів - прогноз синоптика

Синоптик Наталка Діденко каже, що до кінця лютого і на початку березня в Україні збережеться суха погода без дощів або снігу. При цьому практично всюди буде тепла погода і стане більше сонця на цьому тижні.

Вас також можуть зацікавити новини: