У Хорватії стався хземлетрус / фото REUTERS

У столиці Хорватії Загребі, який розташовано за 50 км від епіцентру землетрусу (місто Петрино), дуже сильно відчувалися поштовхи.

Про це розповіла мешканка столиці Хорватії Загреба Єсенія Булулукова в ефірі телеканалу «Україна 24». Вона зазначила, що небезпека нових поштовхів існує кожну хвилину.

Читайте такожШторм, снігопад і хуртовина: Європа потерпає від негоди (відео)

Відео дня

«Загреб знаходиться дуже близько до епіцентру – це менше ніж 50 км. Відчувалося дуже сильно, і сьогодні зранку були два нові поштовхи силою 4,9 бала. Кожного моменту ми чекаємо, що потрібно буде щось робити - або ставати під стіну, яка не впаде, або вибігати з будинку. Це все дуже серйозно», - заявила жінка.

Вона наголосила, що вчора після підземних поштовхів були закриті магазини.

«Сьогодні все працює абсолютно нормально. У Загребі вже є електроенергія, все працює нормально. Що стосується Петрині й сіл навколо цього міста – там, звичайно, жах. Одразу були зроблені пункти, де люди можуть переночувати й зігрітися. Але хорвати у соцмережах з усієї країни ставлять повідомлення про те, що готові прийняти сім’ї до себе або в будинки на морському узбережжі. Хорватія у цьому питанні дуже згуртована і відкрита», - зазначила Булулукова.

Землетрус у Хорватії

  • У хорватському місті Петрино, розташованому в 50 км від Загреба, стався землетрус магнітудою 6,4.
  • Рятувальники витягли з-під завалів чоловіка і дитину, які вижили. В іншому відео було показано, як провалився дах в одному з будинків.
  • Німецький науково-дослідний центр з геологічних наук GFZ повідомив, що землетрус стався на глибині 10 км.
  • У Хорватії в результаті землетрусу отримала незначні пошкодження будівля українського посольства в Загребі.