Кольченку поставили діагноз «аритмія» / wikipedia.org

Українського політв'язня Олександра Кольченка, незаконно засудженого в Росії, повернули з лікарні в колонію.

Про це повідомляє журналіст Радіо Свобода Антон Наумлюк у Facebook.

«Олександра Кольченка доставили назад в Копейську колонію з Челябінська, де він провів у лікарні близько десяти днів. Тут його обстежили, поставили діагноз «аритмія», - зазначив він.

Відео дня

Очевидно, як додав журналіст, медичне обстеження стало реакцією на вимогу генерального консульства України надати Кольченку медичну допомогу після повідомлень про погіршення його здоров'я.

Читайте такожСенцов вперше зателефонував додому з російської в'язниці: сподівається на обмін

Як повідомляв УНІАН, активіста Кольченка і режисера Олега Сенцова затримали співробітники ФСБ РФ в Криму навесні 2014 року. Їх етапували до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Російський суд у серпні 2015 року засудив Сенцова і Кольченка до 20 і 10 років ув'язнення відповідно. Обидва вину не визнали.

26 листопада мати Кольченка Лариса повідомила, що стан її сина, утримуваного в російській колонії в Челябінській області, погіршується, він сильно схуд.

«Місяць тому я була на побаченні з Сашею в Копейську. Він дуже схуд. Хлопець 190 см зросту важить 62 кг. Він лежав у лікарні з діагнозом «дефіцит ваги». Його здоров'я почало погіршуватися», - заявила Кольченко.