Татьяна Чорновол / Фото УНИАН
"Народний фронт" у Раді претендує на комітет нацбезпеки і оборони / Фото УНІАН

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила кандидат у народні депутати від "Народного фронту" Тетяна Чорновол.

"Ви розумієте, "Народний фронт" йшов з серйозними меседжами до виборців. В тому числі у нас йде багато командирів батальйонів. Ми реально претендуємо на комітет національної безпеки і оборони, тому що війна - це проблема №1 в Україні", - заявила Чорновол.

Крім того, за словами Чорновол, партія претендує на ряд інших комітетів.

Відео дня

Читайте такожУ "Народному фронті" заявляють про готовність стати центром нової коаліції

"Якщо так від себе особисто, вважаю, що в нинішніх умовах досить важливий енергетичний комітет, тому що більше всього коштів корупція з'їдає в енергетичному секторі. Також комітет інфраструктури, транспорту", - додала вона.

За словами Чорновол, участь у комітетах депутатів "Народного фронту" поки що не обговорювалася. На запитання ведучого "чи визначалися вже у "Народному фронті", хто який комітет на себе візьме?", кандидат у депутати відповіла "ні".

Нагадаємо, напередодні "Народний фронт" заявив про готовність стати провідною політсилою в новій коаліції.

Відзначимо, що на даний момент ЦВК опрацювала 97,7% протоколів. Згідно з поточними даними, лідерство на виборах у Верховну Раду утримує партія "Народний фронт", яка набирає 22,18% голосів. Слідом йде "Блок Петра Порошенко" - 21,82%. Третє місце посідає партія "Самопоміч" - 11,01% голосів виборців. Згідно з даними ЦВК, в Раду проходять "Опозиційний блок" - 9,35%, Радикальна партія Олега Ляшка - 7,44%, ВО "Батьківщина" - 5,69 %.