Правоохоронці відпустили всіх активістів, затриманих у наметовому містечку під Верховною Радою в Києві. Про це у Facebook повідомив народний депутат від "Самопомочи" Єгор Соболєв.

Відео дня

Читайте такожПри зачистці наметового містечка біля Ради знайшли "залізний трон" Саакашвілі (фото)

"Всіх 112 захоплених при нападі на табір руху "Визволення" активістів випустили з поліцейських ділянок. Повага всім поліцейським у Шевченківському та Печерському райвідділах, хто проявив людське ставлення до політичних в'язнів", – написав він.

За інформацією нардепа, підозра пред'явили одному затриманому, колишньому бійцеві добровольчого батальйону "Донбас" Миколі Чудовскому, який до війни на Донбасі був інструктором МВС з кульової стрільби.

"Йому інкримінують побиття п'ятьох спецназівців під Радою у вівторок", – уточнив Соболєв.

Раніше повідомлялося, що з самого ранку поліція у відповідності з рішенням суду повинна була проводити слідчі дії у наметовому містечку під Верховною Радою. Однак протестувальники почали чинити опір правоохоронцям. Відбулися зіткнення, в результаті яких, за інформацією руху "Вызволення", госпіталізовано 11 учасників протестної акції. Також повідомлялося, що в результаті зіткнень постраждали семеро поліцейських.

Зазначалося, що в результаті зіткнень правоохоронці затримали більше 100 осіб. Також повідомлялося, що в наметовому містечку мітингувальників вилучили 9 гранат РГД-5, запали, "коктейлі Молотова" і 5 димових мін.