УНІАН

Глава українського МЗС Павло Клімкін назвав наміри Собчак в'їхати в Крим через Україну, щоб проводити там кампанію для участі у нелегітимних виборах президента РФ "політичною шизофренією".

Про це міністр написав на сторінці у Twitter.

Читайте такожВибори у Росії: Собчак, яка внесла до своєї програми пункти про Україну, дозволили розпочати президентську кампанію

Відео дня

"Мене все про Собчак і окупований Крим запитують, ніби інших тем немає. Дотримуватися українського законодавства для в'їзду в окупований Крим це, звичайно, позитив. Але законний в'їзд для ведення нелегітимної кампанії у нелегітимних виборах на окупованій території це точно шизофренія", - написав він.

"А щоб поспілкуватися з кримськими татарами, треба приїхати в Київ і зустрітися з Меджлісом, який визнаний у всьому світі і заборонений в окупованому Криму. Сподіваюся, пані Собчак на стороні цивілізованого світу", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, кандидат у президенти РФ Ксенія Собчак заявила, що звернулася в посольство України за дозволом на поїздку в Крим. У той же час в посольстві України спростували прохання Собчак щодо дозволу відвідати Крим.