Шепелєв підозрюється в організації умисного вбивства / фото УНІАН

Апеляційний суд міста Києва залишив під вартою колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва, який є фігурантом низки кримінальних справ, у тому числі й щодо державної зради.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі суду.

Зазначається, що у вівторок, 6 березня, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Києва розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах підозрюваного Шепелєва щодо обраного йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 8 квітня.

Відео дня

«За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 10 лютого 2018 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах підозрюваного Олександра Шепелєва, – без задоволення», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Шепелєва 27 грудня 2012 року було оголошено в міжнародний розшук. 5 липня 2013 року його затримали в Угорщині та за результатами проведення процедури екстрадиції 26 березня 2014 року доставили до України.

Читайте такожЕкс-нардепа Шепелєва привезли до суду у касці й бронежилеті (фото, відео)

Проте 6 липня 2014 року Шепелєв втік з-під варти, у зв’язку з чим його того ж дня повторно оголосили у міжнародний розшук, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронні органи РФ 19 березня 2015 року затримали Шепелєва у Московській області. На підставі клопотання Генпрокуратури України компетентні органи РФ у березні 2015 року розпочали екстрадиційну перевірку щодо видачі Шепелєва українській стороні.

За даними ГПУ, Шепелєв підозрюється в організації умисного вбивства та замаху на умисне вбивство двох або більше осіб, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб; організації заволодіння транспортним засобом; організації розкрадання державних коштів ПАТ «Родовід Банк», їхньої легалізації та службового підроблення; вчиненні державної зради.

8 лютого 2018 року Шепелєва затримали у Київській області співробітники СБУ. За даними правоохоронців, у екс-депутата було виявлено «посвідчення» співробітника так званого «міністерства державної безпеки ДНР».

10 лютого суд обрав Шепелєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 квітня 2018 року. Таким чином суд застосував щодо екс-депутата запобіжний захід, обраний 26 березня 2015 року.