Москаль вважає, що агенти ФБ "терплять провал за провалом на Закарпатті" / фото УНІАН

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль не виключає, що зброя, яку вивозив з Донбасу керівник штабу ГО «Офіцерський корпус» Володимир Рубан, могла призначатися для розхитування ситуації на Закарпатті.

Читайте такожНа Закарпатті заборонили носити балаклави та шоломи під час масових заходів

Про це він заявив в інтерв’ю виданню «Українська правда».

Відео дня

«Це цілком можливо. Втрутитися в ситуацію в регіоні намагається ФСБ, а саме 5-е Управління, яке займається розвідувальною діяльністю і проведенням спецоперацій на території країн бувшого СРСР», – сказав Москаль.

За його словами, зазначене управління ФСБ цікавить, в першу чергу, Україна, Грузія і Молдова. «Поступила команда розхитати ситуацію на кордоні з ЄС. Закарпаття дуже їх цікавить. Вони можуть сидіти в любому готелі на кордоні з Україною в Чехії, Румунії, Польщі. Вони можуть сидіти тут, в якийсь здравниці. Це як радіація. Ми їх не бачимо, але вони тут є», – заявив керівник Закарпатської ОДА.

За його словами, 70% кадрових співробітників «5-го управління ФСБ» складають етнічні українці, яких повибирали з різних регіонів. «Можу сказати, що вони працюють дуже, дуже професійно. Але зараз терплять провал за провалом на Закарпатті», – зазначив Москаль.