5 квітня Бубенчику вручили нову підозру, з якої вилучено пункт про умисне вбивство / фото УНІАН

Засідання Печерського райсуду Києва з обрання запобіжного заходу активісту Майдану Івану Бубенчику перенесено на 27 квітня.

Як передає кореспондент УНІАН, на початку засідання двоє адвокатів активіста звернулися до судді Олексі Соколова з клопотанням зробити перерву у засіданні й долучити до справи ще двох захисників.

Суддя задовольнив це клопотання й оголосив перерву в судовому засіданні до 14.00 27 квітня.

Відео дня

Раніше заступник генпрокурора Анжела Стрижевська подала до суду клопотання щодо обрання Бубенчику запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня у ГПУ заявили про вручення підозри Бубенчику. Йому інкримінували вчинення злочинів за трьома статтями Кримінального кодексу України: п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу або військовослужбовця).

Читайте такожАваков назвав спірною ситуацію навколо активіста Майдану Бубенчика

Активіста підозрювали у вчиненні 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у Києві вбивств працівника правоохоронного органу і військовослужбовця внутрішніх військ, а також у замаху на вбивство військовослужбовця у зв’язку з їх діяльністю щодо охорони громадського порядку.

5 квітня у Печерському райсуді Києва заступник генпрокурора Стрижевська відкликала клопотання про застосування до Бубенчика запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вона також повідомила, що кваліфікація підозри, яку висунуто активісту, є недостатньо обгрунтованою.

Ввечері 5 квітня Бубенчику вручили нову підозру, з якої вилучено пункт про умисне вбивство.