Український посол в США прокоментував успішну поставку Javelin / reukraine.blogspot.com

Посол України у США Валерій Чалий вказав, що протитанкові комплекси Javelin  посилять бойові можливості ЗСУ, а їх поставка Україні стане  ще одним стримуючим фактором на шляху подальшої агресії Росії проти України.

Читайте такожБезпека в Україні вартувала США $1 мільярд - посол

У своєму Facebook дипломат підтвердив, що доручення Президента і народу України виконане.

Відео дня

«Протитанкові ракетні комплекси Джавелін посилять бойову спроможність Збройних сил України, які протидіють російській агресії, дозволять зберегти життя українських воїнів. А головне - це чіткий сигнал від стратегічного партнера України - США, який стане ще одним стримуючим фактором на шляху подальшої агресії та ескалації конфлікту на сході нашої країни та вагомим внеском у відновлення миру», - вказав Чалий.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, зокрема, протитанкових ракетних комплексів Javelin.

2 березня Держдепартамент США схвалив продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 млн дол.

Напередодні, 30 квітня, президент Петро Порошенко підтвердив, що в Україну доставили протитанкові ракетні комплекси Javelin з США.