Сьогодні затримали директора "РИА Новости Украина" / фото УНІАН

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк не виключає нових затримань співробітників РІА «Новости Україна» у рамках проведення слідчих дій щодо розкриття підривної діяльності медіаструктури в Україні.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Прямий».

Зокрема, на своїй сторінці у Facebook Шкіряк заявив, що підтримує дії Служби безпеки України щодо протидії російському інформаційному терору.

Відео дня

Читайте такожКиївське керівництво "РИА Новости" щомісяця отримувало 53 тисячі євро на антиукраїнську діяльність

«Відносно ворожого пропагандистського ресурсу РІА «Новости Україна» я відкрито заявляю чотири роки поспіль. Врешті-решт, сталося! Сподіваюся, що інформаційно-терористичну діяльність цього підрозділу RT в Україні буде припинено раз і назавжди», - додав він.

Крім того, в ефірі «Прямого» Шкіряк заявив: «Перш за все, я вітаю дії СБУ, які спрямовані на захист національних інтересів і державної безпеки».

Також він зазначив, що за затриманням керівника вищевказаного медіаресурсу можливі затримання і його працівників.

«Наскільки я знаю, наразі вирішується питання щодо затримання однієї, можливо, декількох осіб. Також я знаю, що найближчим часом СБУ повинна провести брифінг по цій ситуації», - додав радник міністра.

Шкіряк наголосив, що «присутність такого інформаційного ресурсу як РІА "Новости", який є відвертим ворожим пропагандистським ЗМІ та здійснює ворожий інформаційний терор в рамках гібридної інформаційної війни РФ проти нашої держави, є неприпустимою».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 травня, прес-секретар СБУ Олена Гітлянська заявила про проведення слідчих дій в офісі РІА "Новости Україна" в Києві.

За її словами, співробітники СБУ спільно з прокуратурою Автономної Республіки Крим розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Росії. Затримано директора РІА "Новости Україна" Кирила Вишинського. Як сказала Гітлянська, встановлено, що ця медіаструктури використовувалися країною-агресором в рамках гібридної інформаційної війни проти України.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія вживе «заходів взаємності» у відповідь на дії СБУ проти РІА «Новости Україна».