Борис Джонсон / REUTERS

Державний секретар у закордонних справах і справах Співдружності Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Борис Джонсон закликав притягнути до відповідальності винних у вбивстві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка.

Про це глава зовнішньополітичного відомства Сполученого Королівства повідомив у мікроблозі Twitter.

Читайте такожПоліція назвала основні версії вбивства російського журналіста Бабченка

Відео дня

"Збентежений, дізнавшись, що ще один опозиційний російський журналіст Аркадій Бабченко вбитий", - заявив Джонсон та висловив співчуття його дружині та доньці.

"Ми маємо захищати свободу слова і вкрай важливо, щоб винні особи зараз були притягнуті до відповідальності", - наголосив британський дипломат.

Як повідомляв УНІАН, відомого російського журналіста, військового кореспондента і письменника Аркадія Бабченка застрелили на порозі будинку, в якому він мешкав (Дніпровський район Києва) ввечері 29 травня. Поліція проводить розслідування.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку заявив, що Москва завжди вважала Бабченка своїм ворогом. За словами міністра, ще рано робити висновки про те, хто стоїть за вбивством, але Росія причетна до аналогічних злочинів у минулому.