Володимир Путін / REUTERS

Голова наглядової ради Фонду "Майдан закордонних справ" і головний редактор сайту BlackSeaNews Андрій Клименко прокоментував можливість зміни влади в Росії в найближчій історичній перспективі.

Про це пише "Главред".

"У Росії ніколи не було спокійної передачі влади. Попередній правитель або помирав сам, або відмежовувався в результаті державного перевороту, або його вбивали. Погляньте на російську історію — добровільно відмовився від влади тільки останній цар, та й то, "добровільно" — це було під тиском", − сказав експерт.

Відео дня

Читайте також"Б' є по слабких місцях": російський політик спрогнозував нову агресію Путіна під час чи після ЧС-2018

На думку Клименка, російське суспільство зазнало тотальної зомбіфікації.

"У Росії повністю зазомбоване суспільство (за винятком кількох сотень тисяч людей, які в даному випадку "не роблять погоди" і які масово виїжджають з Росії). З Радянського Союзу виїхати було складно, а з Росії виїхати простіше, тому ми бачимо великий відсоток адекватних людей, які виїжджають з РФ", − висловився він.

Крім того, Клименко вважає, що президент РФ Володимир Путін становить собою "головну загрозу світу".

"Ще в березні 2015 року, виступаючи з доповіддю у Вашингтоні в Atlantic Council про ситуацію в Криму, я сказав, що ми повинні розуміти, що Путін страшніший, ніж ІДІЛ. Путін — це головна загроза світу, тому що це Гітлер і Сталін в одному флаконі. Тоді зі мною, м'яко кажучи, не погодилися. Сьогодні усвідомлення того, що Путін і путінська Росія — це головна загроза миру і світової стабільності, поступово приходить в політичних, військових та експертних колах на Заході", − підсумував експерт.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерт пояснив, чому ейфорія Путіна загрожує Києву.