ГПУ просить дозволу суду на заочне слідство щодо 5 осіб / фото УНІАН

Генпрокуратурою до суду подано клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування щодо народного депутата VII скликання Сергія Горохова та чотирьох колишніх чиновників Луганщини, підозрюваних у вчиненні особливо тяжких злочинів спільно з екс-головою фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим.

Як повідомила прес-служба ГПУ, йдеться про колишніх голову Луганської обласної ради Валерія Голенка, його першого заступника Євгена Харіна, Луганського міського голову Сергія Кравченка та його першого заступника Маноліса Пілавова.

Читайте такожПарубій у деталях розповів, як вів перемовини з бойовиками в Луганську

Відео дня

«Генеральною прокуратурою України 20.07.2018 до Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування щодо зазначених осіб, які підозрюються у вчиненні в першій половині 2014 року на території Луганської області ряду тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень спільно з головою депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України VII скликання Єфремовим», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що Горохов, Голенко, Харін, Кравченко та Пілавов, підозрювані у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 5 ст. 27, ст. 341 Кримінального кодексу України, перебувають в розшуку, проведення якого доручено співробітникам Служби безпеки України.

Наразі прокуратура має дозвіл слідчого судді на затримання підозрюваних з метою приводу для участі в розгляді клопотання про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв УНІАН, Єфремова затримали в липні 2016 року в аеропорту «Бориспіль».

У січні 2017 року Генпрокуратура направила в суд обвинувальний акт щодо Єфремова. Його звинувачують в організації захоплення терористами будівлі Луганської облдержадміністрації; у пособництві в захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області; у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України; в організаційному сприянні створенню і діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка"; державній зраді.

Єфремова утримують у СІЗО у Старобільську. 15 червня 2018 року Старобільський райсуд вчергове продовжив йому термін тримання під вартою до 13 серпня.