Хоч декомунізація в Україні фактично завершена, деякі монументи Леніна так і не було демонтовано / Фото littlecabbage via flickr.com

У семи населених пунктах Одеської області не було демонтовано символи комуністичного тоталітарного режиму. Зокрема – пам’ятники Владіміру Лєніну та Карлу Марксу, а також зображення серпа та молота.

Читайте такожВ’ятрович пояснив, чому Дніпропетровську область слід перейменувати саме на Січеславську

Про це повідомляється на сайті Українського інституту національної пам’яті. Зазначається, що населені пункти знаходяться на території Болградського району. Так, пам’ятники Леніну не демонтовано у селах Виноградівка, Виноградне, Голиця, Городнє, Залізничне, Калчеве та Нові Трояни. Крім того, у селі Городнє виявлено пам’ятник Карлу Марксу, а у селі Голиця – радянські серп та молот.

Відео дня

Зазначається, що Інститут звернувся до сільських голів з вимогою негайно забезпечити виконання Закону про декомунізацію. Крім того, установа звернулась до поліції, прокуратури й СБУ з метою притягнення до відповідальності місцевих посадовців, які порушили законодавство України.

Нагадаємо, у лютому Директор Українського інституту національної пам’яті (УІНП) Володимир В’ятрович заявив, що в Україні декомунізація фактично завершена. В Україні відбулося перейменування близько тисячі населених пунктів. Також за його даними, в Україні демонтували майже всі пам’ятники Леніну.