Російські прикордонники розділили стовпами вулицю "Дружби народів" в прикордонному селищі Мілове на Луганщині / Фото: Twitter - Arsen Avakov

У селищі Мілове на україно-російському кордоні (Луганська область) російські прикордонники вчора почали ставити стовпи прямо посеред вулиці.

Читайте такожУ Путіна відповіли на намір України вийти з Договору про дружбу: відносини вже "важко чимось зіпсувати"

Про це в Twitter повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Відео дня

«Луганська область, селище Мілове (Меловое). Вулиця Дружби народів. Був такий радянський символ. Частина вулиці - Україна, частина Росія. Вчора російські прикордонники - молодці почали встановлювати стовпи огорожі посеред вулиці. Ось така вона вийшла в підсумку "дружба народів", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 28 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що найближчим часом очікує від Міністерства закордонних справ пакет документів для початку реалізації процесу щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Довідка УНІАН. Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією та Україною, який назвали «Великим договором», був підписаний президентами двох країн 31 травня 1997 року. Держави офіційно визнали кордони один одного і закріпили принципи стратегічного партнерства і поваги територіальної цілісності. Після анексії Криму і початку конфлікту на Донбасі неодноразово звучали заклики розірвати цей договір через порушення Росією територіальної цілісності України.