Ілюстрація / REUTERS

Уряд Нідерландів у відповідь на нові заяви Росії з черговими звинуваченнями в бік України у збитті над Донбасом улітку 2014 року авіалайнера «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17 заявив, що довіряє натомість результатам розслідування в цій справі міжнародної Спільної слідчої групи, які свідчать про вину Росії.

Як мовиться в заяві уряду Нідерландів для Радіо Свобода, там «узяли до уваги повідомлення у зв’язку з прес-конференцією Міністерства оборони Росії».

Читайте такожСпільна слідча група хоче отримати від РФ документи про нові "докази" щодо катастрофи MH17

Відео дня

«Нідерланди цілковито довіряють виявленим JIT (англійське скорочення назви Спільної слідчої групи – ред.) фактам і зробленим висновкам. Розслідування JIT має щонайвищу підтримку міжнародної спільноти. Уряд твердо вирішив повністю співпрацювати з кримінальним розслідуванням, яке ведуть усі причетні країни, відповідно до резолюції Ради безпеки ООН 2166», – мовиться в заяві.

Тим часом у Росії її Генеральна прокуратура заявила, що вже передала 17 вересня представникові Нідерландів матеріали про правову допомогу у справі про збиття літака рейсу MH17.

Цього дня в Міністерстві оборони Росії заявили, нібито номери на знайдених біля місця збиття уламках ракети від ЗРК «Бук» свідчать, що вона була вироблена в радянські часи, 1986 року, і з заводу в Підмосков’ї відразу відправлена у військову частину на території України і до Росії більше не поверталася. Також у Москві стверджували, ніби відеозаписи з російським «Буком» на сході України, опубліковані раніше Спільною слідчою групою, були сфальсифіковані.

Ці твердження вже відкинули як неправдиві і «фейкові» в Україні.

А в міжнародній Спільній слідчій групі, що розслідує збиття над Донбасом улітку 2014 року авіалайнера «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17, повідомили, що «взяли до уваги» озвучені Міністерством оборони Росії твердження – але у групі нагадали, що попередні заяви Міноборони Росії з цього приводу «неточно викладали факти».