В ходе спецоперации задержан боевик / Фото УНИАН

У ході проведення спеціальної операції співробітниками УБОЗ та Управління кримінальної міліції УМВС в Черкаській області в зоні АТО було затримано 49-річного жителя Донецької області, якому інкримінується участь у незаконних збройних формуваннях.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у секторі зв’язків з громадськістю УМВС в Черкаській області, правоохоронцями було встановлено, що даний громадянин під псевдонімом «Гром» тривалий час брав участь у бойових діях в складі батальйону бойовиків «Оплот». У цьому батальйоні бойовиків він, будучи командиром відділення, забезпечував охорону різного роду об’єктів в Донецьку.

Крім того, він здійснював розвідувально-підривну діяльність у тилу сил АТО: збирав інформацію про розміщення блокпостів та переміщення підрозділів Збройних Сил України та інших формувань. Отримані ним дані передавалися безпосередньо одному з очільників терористів - Безлеру «Бєсу».

Відео дня

Читайте такожНа Луганщині затримали одного з лідерів бандформування "Лєший" (відео)Дії затриманого кваліфікуються за ч. 5 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з конфіскацією майна або без такої. Відносно затриманого Ізюмським міським судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.