Будапешт подвоїть допомогу Закарпаттю / фото cont.ws

Представник угорського уряду Арпад Янош Потапі заявив про те, що в 2019 році Угорщина подвоїть фінансову допомогу для мадярської меншини в Закарпатській області, і виділить на ці потреби 300 мільйонів гривень.

"Ці кошти адресовані 23-24 тисячам людей в сфері освіти, охорони здоров'я, культури та соціальної сфери угорської меншини у вигляді доплат до річного заробітку", - зазначив Арпад Янош Потапі, повідомляє "Радіо Свобода".

У свою чергу, представник угорської меншини Закарпаття Левенте Мадярів повідомив про те, що за останні два роки цільова допомога на економічний розвиток мадярської громади сягнула 1,7 мільярда гривень.

Відео дня

Читайте такожУгорщина змінить назву "уповноваженого по Закарпаттю", але не його функції

"Якщо існує держава і народ, які зацікавлені у сильній Україні, це - Угорщина і угорський народ. Адже чим вона сильніша, багатша і суверенніша, тим краще для Угорщини і закарпатських угорців", - заявив Левенте Мадярів.

Він підкреслив, що Будапешт бажає Києву успішно подолати труднощі, впоратися з викликами, і в цьому Угорщина готова допомогти Україні.

Раніше повідомлялося, що уряд Угорщини виділив майже 5 мільйонів доларів на утворення Закарпатської області України.

Раніше в ЗМІ з'явилося відео, на якому громадяни України в угорському консульстві в Берегово отримують угорські паспорти і вимовляють присягу на вірність Угорщині. При цьому їх закликають приховувати цей факт від української влади.