Ілюстрація / REUTERS

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Рада Євросоюзу на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС сьогодні в Брюсселі підтвердила позицію невизнання псевдовиборів на окупованому Донбасі, проведених Росією 11 листопада.

Про це вона сказала на прес-конференції в Брюсселі після сьогоднішнього засідання Ради Європейського Союзу на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС.

Зокрема, вона зазначила, що на міністерській зустрічі "сьогодні випала нагода продемонструвати повну єдність серед країн-членів ЄС щодо позиції, яка вже була нами висловлена стосовно невизнання так званих "виборів, які були проведені 11 листопада на Донбасі".

Відео дня

Читайте такожЄвросоюз запровадить санкції проти п'ятьох осіб за "вибори" на окупованому Донбасі - ЗМІ

Як повідомляв УНІАН, на окупованих територіях Донбасу 11 листопада проходило «голосування» на так званих «виборах» «глав народних республік» і «депутатів народних рад». Міжнародна спільнота виступила із засудженням псевдовиборів.

У Європейському Союзі, США, Японії заявили, що проведення «виборів» на території ОРЛДО є порушенням Мінських домовленостей.

Президент України Петро Порошенко заявив, що фейкові «вибори» на Донбасі ніким не будуть визнані, а Росія понесе відповідальність за їх проведення.