Фото УНІАН

Український Президент Петро Порошенко відкинув звинувачення російської сторони про те, що він відмовився йти на перемир’я на Донбасі. 

Про це глава української держави сказав у інтерв’ю швейцарській газеті Neue Zürcher Zeitung, передає DW.de.

Порошенко також заявив, що не довіряє російському президентові Володимиру Путіну. "Якщо Ви питаєте мене, чи довіряю я Путіну, то моя відповідь: "Ні". Якщо ви мене питаєте, чи довіряю я Євросоюзу, то моя відповідь: "Так".

Відео дня

Читайте такожПутін заявив, що готовий разом з ОБСЄ контролювати припинення вогню на Донбасі

На запитання журналіста видання щодо листа-пропозиції президента Росії Володимира Путіна, Порошенко відповів: "Безпосередньо після того, як ми отримали листа, наш міністр закордонних справ заявив, що ми готові до миру. Ми просто потребуємо гарантії того, що перемир’я будуть дотримуватися обидві сторони. Я хочу наголосити: російська важка артилерія та російські ракетні системи мають бути відведені".

За словами українського президента, Володимир Путін у своєму листі висловив готовність відвести артилерію. "Але він не зазначив, від якої лінії. Моя відповідь була дуже проста: я готовий відвести нашу артилерію, але від лінії, яку визначено в Мінському меморандумі. Це дуже конкретні географічні координати, чітка лінія", - сказав Порошенко.

Читайте такожПорошенко запевняє, що спілкується з Путіним щонайменше раз на два тижні

За словами президента, конфлікт на Донбасі обходиться Києву дуже дорого. "Ми витрачаємо щодня 100 мільйонів гривень на оборону. Це дуже дорого", - зазначив він. Завершення війни Порошенко назвав "вирішальною умовою для успіху реформ" у державі.