Ілюстрація / REUTERS

Уряд ФРН відхилив заклик українського посла посилити тиск на Росію і відправити німецькі військові кораблі в Чорне море.

Про це заявив прес-секретар федерального уряду Штеффен Зайберт, передає DW. За його словами, "в даний час найголовніше - стриманість і діалог". У свою чергу, представник німецького МЗС зазначив, що "відправка німецьких кораблів до узбережжя Криму не планується", оскільки Німеччина домагається "від обох сторін стриманості і зниження ескалації".

Як додав представник МЗС ФРН, уряд Німеччини не визначився в питанні нових санкцій щодо Росії.

Відео дня

Читайте такожГенсек НАТО пригрозивши Росії "наслідками" після захоплення українських кораблів

За його словами, дебати про введення подібних штрафних заходів у зв'язку з керченською кризою є "дещо поспішними", а "санкції не є водопровідним краном, який відкривають і закривають за потреби".

Зайберт, у свою чергу, зазначив, що введення нових санкцій проти Кремля можливо лише при схваленні їх усіма країнами ЄС. Для цього спочатку потрібно провести переговори з усіма партнерами в Євросоюзі.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко заявив, що НАТО може відправити кілька кораблів у Чорне море для підтримки України, бо це мета глобальної безпеки.