Купол Верховної Ради, ілюстрація / REUTERS

В грудні будуть продовжені санкції проти Російської Федерації, і дуже важливо, щоб була можливість апелювати до опції "або поверніть моряків, або санкції будуть жорсткішими".

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив позафракційний народний депутат Борислав Береза.

"В грудні будуть продовжені санкції проти Росії. Зараз дуже важливо, щоб ми змогли апелювати: або нам будуть повернуті хлопці, або треба намагатися, щоб ці санкції були більш потужними. Це – перше. По-друге, дійсно, для Путіна треба робити дискомфортні умови. Іншого не може бути. Тому що санкції – це те, на чому він майже останній рік працює, щоб їх зняти. Тому – посилення санкцій. Тому – намагання працювати на всіх фронтах саме в дипломатичному русі", - сказав Береза.

Відео дня

Читайте також"До Путіна повільно доходить": експерт розповів, як західні лідери відреагували на морську агресію РФ

Він зазначив, що погоджується на сто відсотків, що "список Магнітського" повинен бути проголосований.

"Але ми про це кажемо дуже давно. На жаль, коаліція його чогось не ставить. Поставте – ми проголосуємо, ми це підтримаємо. І ще одне. Хто повинен попасти в цей "список Магнітського"? Всі бачать ці кадри. Людина, яка супроводжує нашого українця полоненого, вона теж там повинна бути. Суддя, який надав – теж. І будь-хто з них, хто поїхав до Туреччини, – його там приймають. Тому що Інтерпол працює. Поїхав в Європу – там приймають. Людина, яка перевозить наших полонених – теж", - додав Береза.

Він зауважив, якщо журналісти змогли знайти "солсберецьких шпілі-вілі", то цих "посіпак" теж можна знайти.

Береза наголосив, що всі повинні зрозуміти, що будь-хто, хто несе загрозу українцям, будь-хто, хто робив тиск на українських хлопців - повинен відповідати.

"І останнє. Не треба ані героїзувати хлопців, ані робити з них зрадників. Треба повернути, а потім розбиратися. Щоб не була історія, як із Савченко чи з кимось іншим. Тому що це дуже важливо. Розберемося, коли повернемо їх. Зараз вони українці, які знаходяться в полоні. Головне питання – повернути додому", - завершив Береза.