Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін оголосив про посилення потенціалу російської армії і закликав США до переговорів, щоб запобігти новій «гонці озброєнь».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на колегії Міноборони Росії.

«Росія, як і раніше, відкрита для будь-яких пропозицій та ініціатив, які ведуть до зміцнення загальної безпеки. В тому числі, щодо запобігання нової гонки озброєнь. Це, впевнений, в інтересах не лише Росії, а й Сполучених Штатів і всього світу», - сказав Путін.

Відео дня

Читайте такожАмериканці не розуміють, навіщо домовлятися з економічно слабшою Росією – політолог

За його словами, з огляду на названі фактори і ризики, Росія повинна і далі продовжувати курс на розвиток армії і флоту, зберігати високі темпи військового будівництва останніх років.

Путін заявив, що всі види і роди військ розвивалися збалансовано, відповідно до ухвалених планів і нової програми озброєння РФ, оснащувалися сучасними зразками зброї і техніки.

«Помітно зміцнилася ядерна тріада, яка грає ключову роль у збереженні глобального паритету: частка сучасного озброєння тут становить вже 82%», - сказав він.

За його словами, розпочалося серійне виробництво ракетного комплексу «Авангард» і проведено успішні випробування ракети «Сармат», розпочалося несення дослідно-бойового чергування гіперзвукового авіакомплексу «Кинджал», а також проходить відпрацювання практичного застосування бойових лазерних комплексів «Пересвет».

«Ця зброя кратно - саме кратно - збільшує потенціал армії і флоту, тим самим надійно і безумовно забезпечує безпеку Росії на найближчі десятиліття. Зміцнює баланс сил, а отже, і стабільність у світі. Наші нові системи, сподіваюся, змусять замислитися тих, хто звик до мілітаристської і агресивної риторики», - сказав він.