Володимир Путін / REUTERS

Політичний аналітик, експерт з питань міжнародної політики Тарас Чорновіл дав прогноз щодо можливих військових провокацій на Донбасі перед виборами в Україні в 2019-му.

Читайте такожВійськовий експерт пояснивши, навіщо Путін підігнав до кордонів з Україною сотні танків і "Іскандери"

Про це повідомляє «Главред».

Відео дня

"Важко бути оптимістом, коли маєш справу з фашистською Росією. Путін веде себе все нахабніше і загрозливо. Демонструє босяцкую самовпевненість і відверте хамство міжнародного масштабу. Зараз говорити про якісь зрушення або перспективи − передчасно. Добре, що зберегли те, що маємо. Одна з причин такої хамовитої і загрозливої поведінки (Кремля − "Главред") − близькість виборів. Путлер визначився, хто його ворог і програшу кого він несамовито буде домагатися на виборах. Про це вже остання шавка в кремлівських підворіттях відгавкала − він ненавидить і хоче не допустити переобрання Порошенка. А для цього до виборів буде нагнітати ситуацію", − вважає експерт.

На думку Чорновола, Путін і його оточення буде робити ставку на тих українців, які втомилися від війни і бажають моментальних фінансових привілеїв для себе. "Тому розраховує на тих десь з 30% відсотків, яким на всі наслідки наплювати, аби війна закінчилася, армію перестали фінансувати, а їм за ці гроші і пенсії підвищили, тарифи знизили. Наївні, звісно. Але вони у нас є, і їх дуже багато. Путін своїм нагнітанням ситуації в Донбасі ніби сигналізує їм: "Не голосуйте за Порошенка, голосуйте за тих, хто вам обіцяють швидкий мир без особливих передумов". Тому до виборів жодних істотних поліпшень очікувати не варто.