Депутати сьогодні прогулювали роботу / фото УНІАН

Верховна Рада майже півгодини не могла ухвалити жодного рішення через відсутність частини депутатів в сесійній залі.

Читайте такожПарубій запросив патріарха Варфоломія виступити у Раді

Як передає кореспондент УНІАН, голова Верховної Ради України Андрій Парубій ставив кілька законопроектів на рейтингове голосування з тим, щоби не вносити їх до сесійної зали, якщо немає достатньої підтримки, бо тоді законопроект вважатиметься відхиленим.

Відео дня

Жоден із запропонованих законопроектів не набирав навіть 200 голосів, а для результативного голосування необхідно мінімум 226.

Парубій наголосив, що опублікує в “Голосі України” список депутатів, які відсутні на засіданні парламенту. “Хай знають усі, хто в час, коли в країні воєнний стан, під час ВРУ перебуває поза межами ВРУ. Хто думає, що так можна поводитися з ВРУ, то той дуже глибоко помиляється”, - підкреслив спікер парламенту.

Він заявив, що проведе рейтингове голосування на присутність депутатів в залі. Після його слів спрацювало 238 кнопок. Але після того, коли він знову ставив рейтингове голосування по законопроекту щодо державної підтримки у вугільній галузі, то знову набралося лише 197 голосів. Але парламент все-таки розпочав розгляд даного законопроекту.