Петро Порошенко і директор МВФ Крістін Лагард / REUTERS

Рішення Міжнародного валютного фонду про ухвалення нової програми для України є ще одним важливим сигналом про визнання беззаперечного прогресу нашої країни у макроекономічній стабілізації та доказ успіху в реформаторських зусиллях.

Про це написав президент України Петро Порошенко в Twitter.

Читайте такожСвітовий банк схвалив надання Україні фінансової гарантії на $750 мільйонів

Відео дня

Глава держави нагадав, що Рада директорів МВФ ухвалила нову програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на суму 3,9 млрд доларів США.

"Схвалено і рішення про виділення у рамках цієї програми першого траншу на 1,4 млрд дол. США. Рішення МВФ - ще один важливий сигнал про визнання нашого беззаперечного прогресу у макроекономічній стабілізації та доказ успіху в реформаторських зусиллях. Впевнено крокуємо далі!", - написав Порошенко.

Як повідомляв УНІАН, Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про відкриття для України нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by загальним обсягом 3,9 млрд дол., перший транш в межах якої обсягом 1,4 млрд дол. має надійти до 25 грудня.

Рішення про подальші транші прийматимуться у травні та в листопаді 2019 року під час перегляду успіхів нашої країни у виконанні умов Меморандуму з МВФ.