УПЦ МП може змінити назву / фото УНІАН

Верховна Рада розпочала розгляд законопроекту, яким передбачено назвати УПЦ МП російською православною церквою.

Як передає кореспондент УНІАН, за включення даного законопроекту до порядку денного проголосували 226 (при необхідному мінімумі 226) народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.

Читайте такожБілоруська православна церква оголосила бойкот ПЦУ

Відео дня

В тексті законопроекту йдеться про те, що релігійна організація, центр якої знаходиться за межами України в державі, яка вчинила військову агресію, має у своїй назві вказати місце в структурі іноземної релігійної організації.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій перед розглядом законопроекту зазначив, що назва УПЦ МП має бути змінена на російську православну церкву.

Як повідомляв УНІАН, відповідні зміни передбачено проектом закону “Про внесення змін до закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України” (№5309).