Митрополит колишньої УПЦ МП Драбинко заявив про перехід до новоствореної Православної церкви України / фото Андрій Гудзенко/LIGA.net

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), який раніше був представником УПЦ МП і брав участь в Об’єднавчому соборі українських православних церков, заявив про перехід його парафії до новоствореної Православної церкви України.

Про це він повідомив під час літургії у Спасо-Преображенському соборі Києва, трансляція якої велась на сторінці владики у Facebook.

«Всі ми стали свідками тої події, котра іменується собором Православної церкви України, котрий відбувся в суботу 15 грудня, і на нашій українській святій землі постала єдина канонічна українська православна церква, котра віднині визнана Вселенським патріархом», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЕпіфаній: ми маємо повернути собі окупований Крим

Митрополит зауважив, що від Вселенського патріарха Варфоломія «ми також отримали благословенну вірчу грамоту, котрою визнається і наш сан, і наше служіння, і місце нашого служіння, щоб не говорили недобрі люди, котрі не хочуть, щоб я був з вами, а ви зі мною».

Він висловив вдячність парафіяльній раді за те, що «наша парафія зберіглася в єдності і йде прямим поступом до єдності церковної нашої святої української православної автокефальної апостольської київської церкви».

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної православної церкви в Україні. 6 січня у Стамбулі він отримає томос про автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.

17 грудня Синод колишньої УПЦ МП звільнив з посад священників, які брали участь у Об’єднавчому соборі, у числі яких двоє архієреїв – митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький), а також митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко).