Фищук ще місяць тому очолював Чернівецьку ОДА / www.depo.ua

У Чернівцях правоохоронці проводять обшуки у будинку колишнього голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олександра Фищука.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі управління захисту економіки Нацполіції в Чернівецькій області.

Згідно з повідомленням, сьогодні вранці співробітники відомства проводять санкціоновані обшуки за двома адресами. Водночас в управлінні зазначили, що станом на 12:00 співробітникам прес-служби невідомі будь-які інші подробиці обшуків у Фищука.

Відео дня

Читайте такожПорошенко звільнив голову Чернівецької облдержадміністрації

За повідомленням місцевих ЗМІ, у вказаних слідчих діях на вулицях Головній та Ковельській також беруть участь співробітники Національного антикорупційного бюро України. Щоправда, у прес-службі НАБУ кореспонденту УНІАН цю інформацію не підтвердили та не заперечили.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня цього року правоохоронці проводили обшуки у кількох офісах та квартирах, у тому числі родичів Олександра Фищука, у рамках кримінального провадження, яке, за даними місцевих ЗМІ, стосується осіб, причетних до контрабанди. Місцеві інтернет-видання пов’язували ці обшуки із діяльністю колишнього зятя Фищука Олександра Ліщука, який нібито займався «цигарковою контрабандою».

Фищук був звільнений з посади голови Чернівецької ОДА 23 листопада відповідним указом президента України Петра Порошенка.