REUTERS

Постпред РФ при ЄС Володимир Чижов бачить перспективу скасування економічних санкцій Євросоюзу щодо Росії вже цього року.

"Я думаю, розраховувати на швидке скасування санкцій Євросоюзу щодо Криму було б необачно. Від кримських санкцій Євросоюз особливо не страждає. Він страждає від секторальних, економічних санкцій проти Росії. Я думаю, що реальніше говорити про перспективу їхнього скасування", - сказав Чижов в інтерв'ю РИА Новости.

Відповідаючи на питання, чи є така перспектива в поточному році, він сказав: "Безумовно". Коментуючи можливі терміни, постпред сказав, що це може відбутися, "десь, напевно, ближче до літа".

Відео дня

"Санкції не є предметом нашого діалогу з Євросоюзом", - нагадав Чижов.

Читайте такожЄвросоюз має безсумнівні докази участі Росії у конфлікті на Донбасі - ЗМІ

Відносини Росії та Заходу погіршилися у зв'язку з ситуацією в Україні. У кінці липня 2014 року ЄС та США від точкових санкцій проти окремих осіб і компаній перейшли до заходів проти цілих секторів російської економіки. Зокрема, США і Євросоюз минулого року ввели санкції проти ряду найбільших російських фінансових інститутів, включаючи ВТБ, фактично закривши для них західні ринки капіталу.

Читайте такожСША обговорюють із ЄС питання розширення санкцій проти Росії

У відповідь Росія обмежила імпорт продовольчих товарів з країн, які ввели проти неї санкції: США, країн ЄС, Канади, Австралії та Норвегії.