РФ розширила санкції проти України / Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про розширення списку фізичних та юридичних осіб з України, щодо яких вводяться санкції.

Читайте такожВолкер: ми маємо довгострокову стратегію підсилення України

Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

Відео дня

«Список фізичних і юридичних осіб України, щодо яких будуть застосовуватись спеціальні обмежувальні заходи, розширено. Я підписав відповідну постанову. Це зроблено для захисту інтересів російської держави, компаній та громадян Росії», - повідомив Медведєв.

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня президент Росії Володимир Путін підписав указ «Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації».

Уряду РФ було доручено визначити переліки фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовуються санкції.

1 листопада Росія ввела санкції щодо 322 громадян і 68 компаній з України.

Серед фізичних та юридичних осіб, на яких поширюються санкції - судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади і великих українських компаній, юридичні особи, що контролюються найбільшими бізнесменами України (полный список).

У відповідній постанові вказується, що вона спрямована "на протидію недружнім діям щодо російських громадян і юридичних осіб з боку України і на нормалізацію двосторонніх відносин".

При цьому уряд РФ залишає за собою право скасування введених спеціальних економічних заходів у разі скасування Україною обмежувальних заходів, введених відносно російських громадян і юридичних осіб.