Ілюстрація REUTERS

Сьогодні Рада національної безпеки та оборони України ухвалить рішення про запровадження санкцій у відповідь на агресію Росії в районі Керченської протоки, у тому числі проти депутатів Держдуми РФ та російських підприємств, що допомагають російській армії. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Петро Порошенко повідомив на засіданні РНБО.

Читайте такожВоєнний стан в Україні: РНБО зібралася на засідання (відео)

Відео дня

"Сьогодні на порядок денний засідання Ради національної безпеки та оборони внесено і проект прийняття рішення щодо застосування санкцій України за незаконне проведення виборів на території, окупованій на сході нашої держави, на Донбасі, за агресію проти нашої держави в Чорному морі біля Керченської протоки, (проти) тих, хто атакував наші кораблі, тих, хто був причетний до незаконних судових процесів, до затримання, тих, хто віддавав накази. Ми маємо продемонструвати світу рішучість українських дій", - наголосив Порошенко.

"Оскільки ми бачимо політичну підтримку й участь Державної думи у цьому процесі, значна кількість депутатів Державної думи, у тому числі від фракцій "Єдина Росія", ЛДПР, також рішенням вводяться до санкційного списку. Підприємства, які у той чи інший спосіб протидіють Україні, забезпечують військову складову, постачання до збройних сил Російської Федерації, за пропозиціями уряду, за пропозиціями Служби безпеки України, за аналізом позиції Верховної Ради також запропоновано сьогодні застосувати до них механізм санкцій", - наголосив глава держави.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що воєнний стан в 10 областях України припиняється на основі всіх складових поточної безпекової ситуації в Україні.