Стало відомо, які державні проблеми наразі найбільше турбують українців / фото УНІАН

Українці переважно вважають військовий конфлікт на Сході України (72%) та хабарництво і корупцію у владі (41%) основними загальнодержавними проблемами України.

Читайте такожЗ усіх державних інститутів українці більше довіряють армії та місцевим органам влади - опитування

Про це свідчать результати дослідження, проведеного  соціологічною групою «Рейтинг» з 16 листопада по 10 грудня 2018 року.

Відео дня

Водночас, зазначається, що на особистісному рівні опитаних швидше хвилюють підвищення тарифів на комунальні послуги (52%), низький рівень зарплат та пенсій (50%), та інфляція (40%).

Соціологічна група "Рейтинг"

Соціологічне дослідження було проведено групою «Рейтинг» в рамках проекту «ПОРТРЕТИ РЕГІОНІВ». Опитування проводилось серед громадян України віком старше 18-ти років в усіх областях України та м. Києві (за винятком окупованих територій).

Загалом у дослідженні методом особистого інтерв’ю було опитано 40 тисяч респондентів (по 1600 респондентів у кожній області). Вибірка репрезентативна за типом поселення, віковою та гендерною структурою кожної області. Похибка на рівні кожної окремої області становить не більше 2,4%, на рівні України – не більше 0,5%.