REUTERS

"Верховний суд" окупованого Криму в середу відмовився відпустити з-під варти останніх п'ятьох військових моряків з затриманих в Чорному морі місяць тому кораблів ВМС України, скарги на арешт яких дійшли до інстанції.

Читайте такожЩе один український моряк оголосив себе військовополоненим в РФ

Суд апеляційної інстанції залишив у силі постанови Київського районного суду Сімферополя, уточнивши при цьому термін арешту через допущену судом першої інстанції технічну помилку: він закінчується 24, а не 25 січня 2019 року, передає РИА "Новости".

Відео дня

Мова йде про командира буксира "Яни Капу" старшини 1 статті Олега Мельничука, командира бронекатеру "Нікополь" старшого лейтенанта Богдана Небилиці, капітана 2 рангу Дениса Гриценка, старшого матроса Юрія Без'ичного і матросів Євгенія Семидоцька. Апеляції їхніх адвокатів стали останніми скаргами, що надійшли в інстанцію від захисту українських військових.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і катерів «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців, троє з них отримали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років). Всі полонені були арестовані так званим «судом» в Криму, після чого їх перевезли в московське СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».