Делегати церкви України разом з київським митрополитом Єпіфаній вже знаходяться в місті, де завтра вони будуть присутні на Фанарі / фото УНІАН

4 січня 2019 року ієромонах Лука, іконописець і каліграф, привіз у Константинополь (Стамбул — ред.) текст-оригінал Томосу про надання автокефалії Православної Церкви України.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на сайт Бігорського монастиря в Македонії.

"Текст каліграфічно оформлений на пергаменті з благословення ігумена Ксенофонтського монастиря на Афоні, архімандрита Олексія", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Саме цей Томос буде вручений Предстоятелю ПЦУ Митрополиту Київському Єпіфанію 6 січня 2019 року після Божественної літургії в Константинополі.

Читайте такожНадання Томосом розпочнеться 5 січня: митрополит Епіфаній розкрив деталі майбутньої історичної події

“Делегати церкви України разом з київським митрополитом Єпіфанієм вже знаходяться в місті, де завтра вони будуть присутні на Фанарі для офіційної підпису Томосу Вселенським Патріархом. У неділю, на свято Богоявлення, два священика возз'єднаються у Великій Церкві. Під час Божественної літургії Патріарх передасть Томос митрополиту Єпіфанію", - зазначено в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що на Різдво 7 січня в Софійському соборі за участю президента України Петра Порошенка і митрополита Київського і всієї України Єпіфанія відбудеться літургія, на якій продемонструють томос про надання автокефалії Православної церкви України (ПЦУ).