Порошенко зазначив, що Москві не вдасться розпалити в Україні протистояння на релігійному ґрунті / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що Москві не вдасться розпалити в Україні протистояння на релігійному ґрунті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав під час зустрічі з жителями міста Здолбунів у Рівненській області.

Читайте такожКравчук у своїй книзі розкрив цікаві деталі характеру Порошенка, Тимошенко та інших топ-політиків

Відео дня

«До предстоятеля Православної церкви України, святійшої церкви, як сказано в томосі, звертаються державні діячі, звертаються журналісти», - заявив він.

За словами Порошенка, Кремль «корчить» від автокефалії ПЦУ, і це лише додатковий аргумент, що Україна рухається за правильним напрямом.

«Але все, що Кремль може протиставити нашій перемозі, - це лише брудні фейки, це спроба розпалити протистояння на релігійному ґрунті. Але я наголошував і наголошую, що нічого у Москви не вийде», - заявив президент.

«Вони чекали, щоб пролилась кров або в українському парламенті, коли голосувалася підтримка мого звернення до вселенського патріарха і провокували бійку, або на 14 жовтня вони наголосили, що планується захоплення Лаври і намагалися підтягнути туди бандитів для провокації бійки, або на 15 грудня, коли вони намагались зірвати проведення Об’єднавчого собору – мудрості українців вистачило, щоб не дати нікому провести провокації», - зауважив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.