6 січня Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України / фото УНІАН

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео наголошує, що США підтримують незалежну автокефальну Православну церкву України.

Про це йдеться в декларації держсекретаря США на сайті американського зовнішньополітичного відомства.

"Оголошення 6 січня про автокефалію для незалежної Православної церкви України знаменує собою історичне досягнення, оскільки Україна прагне визначати своє власне майбутнє. У цю визначальну подію Сполучені Штати повторюють свою непохитну підтримку для суверенної і незалежної України", - наголосив Помпео.

Відео дня

Читайте такожТомос про автокефалію ПЦУ повернувся до України – Порошенко

"Сполучені Штати зберігають свою тверду підтримку для релігійної свободи, зокрема свободу членів релігійних груп керувати своєю релігією відповідно до їхніх вірувань, без зовнішнього впливу", - зазначив держсекретар США.

"Ми вітаємо слова митрополита Епіфанія, що Православна церква України відкрита для усіх православних віруючих та заохочуємо уряд і церковних діячів сприяти терпимості та повазі до свободи усіх релігійних організацій сповідувати віросповідання на їх розсуд", - додав Помпео.

Як повідомляв УНІАН, 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.