17,3% не підтримують створення помісної автокефальної православної церкви / фото УНІАН

Майже 56% опитаних громадян підтримують створення в Україні помісної автокефальної православної церкви.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили соціолог, професор Сергій Штепа та політичний експерт Ростислав Балабан, презентуючи результати опитування, проведеного Соціологічним центром ім. Драгоманова.

Читайте такожПатріарх Філарет заявляє, що отримання томосу є ще не остаточною перемогою

Відео дня

За даними опитування, на запитання щодо підтримки створення української автокефальної помісної православної церкви 55,9% респондентів відповіли, що підтримують, 18,5% - що для них ця тема не є цікавою, 17,3% - не підтримують, а 8,3% не визначилися.

На запитання про найголовніші проблеми, які має вирішити Україна, 68,2% респондентів відповіли, що вважають найголовнішою проблемою воєнні дії на сході України, 37,5% - корупцію в органах влади, 35,2% - зростання цін, 30,9% - розвиток економіки, 29,8% - безробіття, 23,1% - трудову міграцію, 18,5% - ріст злочинності. При цьому учасники опитування могли одночасно обрати не більше трьох варіантів відповідей.

Опитування проводилося серед дорослого населення України 10 січня – 17 січня 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 1800 респондентів, що проживають в усіх областях України (окрім тимчасово окупованих Криму і ряду територій ОРДЛО.) Похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня в соборі Святого Георгія в Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю Епіфанію.