Савченко і Рубана підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко зазначає, що прокурори готові їхати до Чернігова для підтримки обвинувачення у справі позафракційного народного депутата України Надії Савченко та керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі каналу "Прямий".

"Справу Савченко і Рубана фактично було завершено. Мені здається, що вони обоє намагалися затягнути ознайомлення з матеріалами слідства... Але зрештою це закінчилося, і зараз вони мають постати перед судом. Буквально сьогодні було ухвалено судове рішення про те, що цей суд відбудеться в Чернігові", - зазначив Луценко.

Відео дня

Він пояснив, що суд ухвалив таке рішення з огляду на те, що більшість свідків у цій справі або проживають у цьому місті, або ж їм зручніше доїжджати до нього. "Бо перший варіант був Слов'янськ", - нагадав генпрокурор.

Так, Луценко підсумував: "Ми готові виїхати до Чернігова для підтримання обвинувачення і вважаємо, що маємо всі докази того, в чому звинувачуємо цих двох громадян".

Раніше сьогодні адвокат Рубана Валентин Рибін на своїй сторінці у Facebook написав, що "на понеділок Верховний суд призначив розгляд клопотання про підсудність, а на середу запрошують до Слов'янська на підготовче судове засідання".

Читайте такожЛуценко: Савченко не є агентом ФСБ, вона – "інструмент для руйнування країни"

Як повідомляв УНІАН, Савченко і Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту. За даними слідства, Савченко і Рубан планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва і вбити керівництво держави, а вночі захопити будівлю Верховної Ради. Савченко інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених сімома статтями, Рубану - трьома статтями Кримінального кодексу України. Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко і Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для здійснення терактів.

2 серпня 2018 року генпрокурор повідомив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Рубана й Савченко завершено. 21 січня 2019 року Рубану вручили обвинувальний акт.

29 січня справу Савченко та Рубана було передано до Слов'янського міськрайонного суду Донецької області.