Порошенко: Супрун має повну мою підтримку, а Верховний суд встановить істину щодо ухваленого рішення / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявляє, що відсторонена від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун має повну його підтримку та вважає, що Верховний суд встановить істину щодо цього рішення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив під час щорічного прийому компаній-членів Американської торговельної палати в Україні.

"Я хотів висловити свою позицію як президента стосовно сьогоднішнього судового рішення. Хочу наголосити, що я як президент коментувати рішення суду за законом не маю права. Хочу наголосити на тому, що пані Супрун має повну підтримку президента України, і я дуже ціную, що ми разом з пані Супрун, урядом, парламентом зробили в напрямку медичної реформи", - сказав Порошенко.

Відео дня

Читайте також"Суд заборонив боротися з корупцією": як у мережі відреагували на відсторонення Супрун

"І я пишаюся тим, що я започаткував судову реформу. Перша інстанція ще не прореформована. Але я не маю жодного сумніву, що реформований Верховний суд встановить істину. Хочу наголосити і нагадати тим, що питання громадянства відноситься до виключної компетенції президента України. Я нещодавно мав зустріч з пані Уляною, і наголошую, що пані Уляна є громадянкою України, відповідно до указу, який підписав президент Петро Порошенко про надання їй українського громадянства", - наголосив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 лютого, Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючої обов’язки міністра охорони здоров'я.

Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

У МОЗ заявили, що консультуються з юристами у зв'язку з появою інформації про судову заборону Супрун виконувати повноваження в.о. міністра.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.

У Кабінеті міністрів України заявляють про намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо відсторонення Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я.