Парубій підтримав Супрун / УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій висловив підтримку Уляні Супрун, яку Окружний адміністративний суд Києва відсторонив від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я.

Про це спікер парламенту написав на сторінці у Facebook.

Читайте такожСупрун відсторонив суддя, який раніше поновив Насірова на посаді

Відео дня

"Я, як голова Верховної Ради України, доклав величезних зусиль, щоб парламент ухвалив медичну реформу. І я вважаю це одним із найбільших успіхів Верховної Ради цього скликання. Супрун стала провайдером цієї фундаментальної реформи. Переконаний, що Супрун має продовжити впровадження медичної реформи, тому я підтримую Супрун", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 лютого, Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючої обов’язки міністра охорони здоров'я.

Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

У МОЗ заявили, що консультуються з юристами у зв'язку з появою інформації про судову заборону Супрун виконувати повноваження в.о. міністра.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.

У Кабінеті міністрів України заявляють про намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо відсторонення Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я.

Президент Петро Порошенко заявив, що Супрун має повну його підтримку та вважає, що Верховний суд встановить істину щодо цього рішення.