5 лютого Окружний адмінсуд Києва заборонив Супрун здійснювати повноваження в.о. міністра охорони здоров'я / фото УНІАН

У Світовому банку розраховують на продовження співпраці з Ульяною Супрун, яку суд відсторонив від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я.

Про це йдеться у оприлюдненій прес-службою Світового банку заяві щодо останніх подій навколо Супрун.

Читайте такожКабмін звернувся до суду щодо усунення Супрун: справу розглянуть в понеділок (відео)

Відео дня

У заяві зазначається, що під час візиту в Україну регіональний віце-президент Світового банку Сиріл Мюллер провів зустріч із Супрун, щоб обговорити реформу охорони здоров'я. «Міністр Супрун продемонструвала стійке лідерство у проведенні реформи охорони здоров'я, спрямованої на покращення життя українців», - зазначив Мюллер.

Так, за його словами, «лише за 9 місяців від початку реформи первинної медико-санітарної допомоги 23 мільйони українців обрали сімейного лікаря, а 76% задоволені якістю послуг, порівняно з 10% у 2015 році». Також, додав він, «постачальники первинної медичної допомоги, які укладали контракти з Національною службою охорони здоров'я, отримують більше фінансування, що йде на підвищення заробітної плати медичного персоналу для надання доступного догляду, придбання обладнання та оновлення медичних установ».

Крім того, наголосив Мюлер, в цьому році МОЗ розпочинає наступний етап реформ, включаючи реформу лікарень, невідкладної допомоги, визначення гарантованого пакету пільг і розширення програм eHealth та телемедицини.

«Світовий банк продовжуватиме підтримувати Україну на шляху впровадження медичної реформи, аби кожен громадянин мав доступне та якісне медичне обслуговування. Ми очікуємо продовження нашої співпраці з міністром Супрун і розбудови успіхів, досягнутих вже сьогодні», - додав Мюллер.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра охорони здоров'я. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо виконання обов'язків міністра охорони здоров’я. Суд розгляне це клопотання 11 лютого.

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй серед іншого уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.