Андрій Мурашкін, Владислав Мангер, Олексій Левін / фото radiosvoboda.org

Підозрюваний в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексій ( "Москал") Левін за тиждень до злочину отримав за безцінь базу відпочинку від юриста голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми". Офіційне слідство поки оголосило підозру лише організаторам та виконавцям. Ключовим в організації нападу названо Олександра Левіна на кримінальне прізвисько «Москал-молодший», який втік за кордон. При цьому в СБУ та ГПУ досі не назвали імен замовників.

"Аналіз публічних реєстрів вказує на те, що близьке оточення голови облради має бізнесові стосунки з підозрюваним в організації нападу на Гандзюк. За тиждень до нападу юрист Мангера передав «Москалу» за безцінь базу відпочинку на узбережжі Чорного моря у селищі Лазурному", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

ЗМІ встановили, що з літа 2018 року базою відпочинку володіє фірма ТОВ "Лазурний відпочинок". Її директор – людина з близького оточення Мангера, а конкретніше юрист і його довірена особа Андрій Мурашкін. Колишній власник Oasis Beach Леонід Аврамков підтвердив, що право на власність комплексом перейшло до оточення голови Херсонської облради. За його словами, керує комплексом син Мангера Іван.

Читайте такожСправа Гандзюк: голова Херсонської облради Мангер заявив про готовність піти з посади

Сам Владислав Мангер у коментарі спростував, що має стосунок до комплексу, додавши, що його син Іван там просто «відпочивав».

"Схеми" отримали в розпорядження документ, згідно з яким юрист Мурашкін передав в управління базу відпочинку Левіну за символічну вартість – по 500 грн на місяць. Договір укладено на 7 років і дійсний до сих пір.

Радник Мангера, юрист Андрій Мурашкін підтвердив в коментарі, що передавав в оренду Левіну готельний комплекс в Лазурному, втім, відмовився пояснити, чому віддав його за символічні гроші, посилаючись на комерційну таємницю. Він також заявив, що на той момент не знав про кримінальне минуле Олексія Левіна, як і «не міг здогадуватись» про його подальші можливі злочинні наміри.

У свою чергу Мангер заявив, що йому нічого не було відомо про бізнес-зв'язки свого юриста з підозрюваним в організації нападу на Гандзюк.