Генасамблея ООН обговорить українське питання 20 лютого \ УНІАН

Генеральна асамблея ООН 20 лютого обговорить ситуацію на окупованих Росією територіях України.

Читайте такожРосія скликала засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні

Як передає кореспондент УНІАН, про це речник Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко сказала на прес-конференції у Києві.

Відео дня

"Я думаю, що своє ставлення до російської позиції світова спільнота чітко продемонструє вже 20 лютого, коли відбудеться обговорення на порядку денному Генеральної асамблеї ООН ситуації на окупованих територіях України", - заявила Зеленко.

"Ми сподіваємося почути там багато заяв країн-членів ООН на підтримку України", - заявила вона і додала, що обговорення відбудеться з ініціативи української сторони.

"Це фактично перший раз, коли до порядку денного засідання Генеральної асамблеї буде винесено обговорення - дебати на тему ситуації на окупованих територіях. І це буде надійний майданчик, який продемонструє те, наскільки світова спільнота готова підтримати Україну", - сказала вона.

"Це буде додатковим сигналом з боку наших міжнародних партнерів на підтримку України у відновленні суверенітету над окупованими територіями та припинення агресії", - заявила Зеленко.