Курт Волкер / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер наголошує, що Росія щодня порушувала Мінські угоди за останні чотири роки після підписання Комплексу заходів з виконання цих угод.

Про це спецпредставник США повідомив у Twitter.

"Чотири роки тому Росія підписала комплекс заходів, у яких перший пункт стосувався режиму припинення вогню з 14 лютого. Приблизно через тиждень Росія та її маріонеткові сили захопили Дебальцеве", - наголосив Волкер.

Відео дня

Читайте також"Цей план - димова завіса": українські дипломати оцінили "план Сайдіка"

"З того часу, за минулі чотири роки, Росія порушувала Мінські угоди щодня", - заявив спецпредставник США.

"Настав час для миру в Україні", - підкреслив він.

Довідка УНІАН. У Мінську 12 лютого 2015 року відбулися переговори з врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента Франції Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна.

За підсумками переговорів було затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію Мінських домовленостей, досягнутих у вересні 2014 року. Крім того, ухвалено декларацію лідерів України, Франції, Німеччини і РФ на підтримку цих заходів.

Серед іншого, домовленості, досягнуті «нормандською четвіркою», передбачають припинення вогню на сході України, відведення всього важкого озброєння з української території. Також передбачений обмін і звільнення всіх заручників, проведення місцевих виборів на Донбасі.